Inbraakbeveiliging

Zoals tijdens de jaarvergadering al gemeld, wordt er de laatste steeds meer met de cilinder trek methode ingebroken in onze buurt.

Hieronder een willekeurig voorbeeld van deze methode:

Vesteda is de laatste tijd consequent in zijn “Nee-Beleid” als de HBV vraagt om cilinder trek beveiligde sloten of beslag zoals ook al gemeld tijdens de jaarvergadering. Jammer, gemiste kans om een beter imago te verkrijgen. De HBV raadt mensen die zich onveilig voelen nu deze inbraakgolf dichterbij komt, aan om zelf dan maar trekveilig beslag aan te brengen bij de voordeur en achterdeur. Beslag heeft de voorkeur boven een trekveilige cilinder omdat het beslag op afstand duidelijk laat zien dat het beschermd tegen de cilindertrekmethode. Het makkelijkst gaat dit door het beslag aan de binnenkant eraf te schroeven en de buitenkant te laten zitten evenals de cilinder. Neem de binnenkant mee naar een goede ijzerwarenwinkel zodat ze de maat weten van de gaten voor het nieuwe beslag.

Hieronder een voorbeeld daarvan:

 

Deurbeslag

Beslag kost ongeveer 40 euro per deur bij bv Gunters en Meuser, Lemerbergweg 35 G, 1101 AH Amsterdam. Zeg dat je namens de HBV Mijndenhof komt en vraag of je nog korting krijgt. Andere ijzerwarenwinkel mag natuurlijk ook.